توحیدون

توحید

توحیدون

توحید

درمان یبوست شدید

درمان یبوست شدید

 درمان یبوست شدید ،درمان یبوست شدید در کودکان،درمان یبوست شدید کودکان،درمان یبوست شدید در سالمندان،درمان یبوست شدید در طب سنتی،درمان یبوست شدید با خاکشیر،درمان یبوست شدید در بارداری،درمان یبوست شدید بعد از عمل جراحی،درمان یبوست شدید بزرگسالان،درمان یبوست شدید نوزاد با روغن زیتون و کشمش و زیتون

درمان یبوست شدید ، درمان یبوست ، درمان سریع یبوست

بیماری یبوست

یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی در تمام جهان است. همه‌ی ما هر از گاهی به این مشکل دچار می‌شویم. اغلب اوقات یبوست را می‌توان در خانه و بدون مراجعه به پزشک درمان یا پیشگیری کرد.  در این بیماری، علاوه بر دشواری در اجابت مزاج، معمولا علائم ناراحت‌کننده‌ی دیگر از جمله نفخ شکم، گاز معده، کمردرد خفیف و حتی استرس و خستگی نیز در تمام طول روز با شما هستند و با یبوست همراه می‌شوند. هر ساله مردم برای درمان یبوست میلیون‌ها دلار صرف خرید داروهای ضدیبوست می‌کنند. این بیماری معمولا در اثر ترکیب چندین عامل ایجاد می‌شود، از آن جمله می‌توان به رژیم غذایی، سطح تحرک فرد و سطح استرس اشاره کرد. شایع‌ترین عوامل ایجاد یبوست، نخوردن غذاهایی با فیبر کافی، کمبود آب بدن در اثر مصرف نکردن آب کافی و داشتن استرس غیرمعمول و بیش از اندازه است.زمانی که فرد دچار یبوست می‌شود، معمولا چند اتفاق در دستگاه گوارش می‌افتد: حرکت مدفوع در روده‌ی بزرگ بسیار کند می‌شود یا اصلا مدفوع کافی ایجاد نمی‌شود که در این صورت تخلیه‌ی روده‌ی ‌بزرگ از لگن به تاخیر می‌افتد. گاهی اوقات هم این دو اتفاق هم‌زمان می‌افتد.

درمان یبوست شدید

نعناع و زنجبیل هر دو به عنوان درمان های خانگی برای حل کردن مشکلات گوارشی تأیید شده است. نعناع حاوی منتول است که خاصیت ضد اسپاسم دارد که درنتیجه ی آن عضلات دستگاه گوارشی آرام می شوند. زنجبیل گیاهی است که طبع گرم داشته و منجر به افزایش دمای درونی بدن می شود.گیاه شناسان بر این باور هستند که این گیاه موجب افزایش کارایی دستگاه گوارش کند است. در چای، آب داغ تحریک کننده ی دستگاه گوارش بوده و به درمان یبوست کمک کننده است. چای گل قاصدک همچنین ملینی ملایم و سم زداست.

درمان یبوست شدید با روغن زیتون

روغن زیتون خالص، چیزی بیش از یک چربی سالم و خوشمزه است. این ماده‌ی خوراکی همچنین می‌تواند کمک کند یبوست‌تان از بین برود. زمانی که بافت و قوام روغن زیتون را در نظر بگیرید، این موضوع تعجب‌آور به نظر نمی‌رسد. این روغن عملا نمونه‌ی بارزی از درمان خانگی یبوست است. روغن زیتون دستگاه گوارش‌تان را تحریک می‌کند، و به این ترتیب کمک می‌کند تا چیزها در روده‌ی بزرگ‌تان حرکت کنند. مصرف منظم روغن زیتون از بروز مجدد یبوست جلوگیری می‌کند.صبح‌ها یک قاشق غذاخوری روغن زیتون بخورید. بهتر این است که این کار را با معده‌ی خالی انجام دهید، بنابراین آن را قبل از خوردن هر چیز دیگری بخورید. اگر فراموش کردید، تا زمانی صبر کنید که مدتی گذشته باشد و چیزی نخورده باشید. اگر دوست دارید می‌توانید آن را با کمی آب لیمو مخلوط کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد (آب لیمو نیز به عنوان یک درمان خانگی یبوست عمل می‌کند.)

درمان یبوست شدید با کشمش

کشمش منبع فیبر است همچنین دارای اسید تارتاریک یا همان جوش شیرین است که خود اثر روان کنندگی دارد. در مطالعات انجام شده پزشکان به این نتیجه رسیده اند، افرادی که روزانه ۱۲۷٫۵۷ گرم کشمش (یک مشت) می خورند، غذای هضم شده ی آن ها از مسیر گوارشی در نصف زمان نسبت به زمانی که شما کشمش مصرف نمی کنید، طول می کشد.گیلاس و زردآلو همچنین منبع غنی از فیبر بوده و می توان از گیلاس و زردآلو برای درمان یبوست شدید استفاده کرد. این میوه ها را همراه با ماست میل کنید تا از فواید پروبیوتیک های روان کننده ی روده هم بهره ببرید.آلو سیاه از میوه هاییست که سرشار از فیبر هستند و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید می باشند. ۳ عدد آلو سیاه حاوی ۳ گرم فیبر است و همچنین آلو سیاه دارای ترکیبی است که باعث تحریک شدن انقباض روده شده و شما نیاز به سرویس بهداشتی پیدا خواهید کرد. یکی دیگر از میوه های خشک شده ی مفید، انجیر است که برخلاف آلو نفخ چندانی نمی آورد.

درمان یبوست شدید با روغن کرچک

مدت هاست که از روغن کرچک برای درمان خانگی یبوست استفاده می کنند. یکی از مصارف اولیه ی روغن کرچک روان ساز بودن آن است بطوریکه در صورت استفاده یک الی دو قاشق چایخوری روغن کرچک به هنگام معده ی خالی نتیجه آن را پس از حدود ۸ ساعت خواهید دید.روغن کرچک بدلیل وجود نوعی ترکیب که در صورت استفاده شکسته می شود، بی نظیر بوده بطوریکه همان ترکیبات موجب تحریک شدن روده بزرگ و کوچک می شود.

روشهای درمان سریع یبوست شدید

چای زنجبیل به عنوان درمان های خانگی برای حل کردن مشکلات گوارشی تأیید شده است. زنجبیل گیاهی است که طبع گرم داشته و منجر به افزایش دمای درونی بدن می شود. چربی های سالم و روغن های گیاهی که از دانه های گیاهی تهیه می شوند برای درمان یبوست شدید توصیه می شوند. همچنین ما به شما روغن آووکادو را معرفی می کنیم  که روان کننده ی روده ها است و برای درمان یبوست شدید موثر است. شما میتوانید آن را روی سالاد ریخته و میل کنید. گیلاس منبع غنی از فیبر بوده و برای یبوست شدید مفید است. همچنین میتوانید آن را همراه با ماست میل کنید تا از فواید پروبیوتیک های روان کننده ی روده هم بهره ببرید. یکی دیگر از مواد خوراکی برای درمان یبوست شدید زردآلو است که میتوانید آن را به صورت تازه و نرم  یا اینکه خشک شده میل کنید. حتی میتوانید برگه های خشک شده را در آب خیسانده و میل کنید. نوشیدن شربت خاکشیر قبل از صبحانه می تواند به رفع یبوست و جوش های صورت کمک کند و نوشیدن دمکرده گل گاو زبان قبل از خواب می تواند مثل یک داروی آرامبخش عمل کند. مخلوط یک قاشق غذاخوری خاکشیر، نصف لیوان آب جوش و دو حبه قند یا معادل آن شکر است.

بیشتر بخوانید : درمان یبوست در بارداری ♥ درمان سریع یبوست ♥ یبوست و خونریزی مقعدی ♥ یبوست در اوایل باردارییبوست و حالت تهوع

کپسول زیره

کپسول زیره

کپسول زیره ,کپسول زیره باریج,کپسول زیره و لیمو,کپسول زیره و لیمو ترش,کپسول زیره برای لاغری,کپسول زیره باریج اسانس,کپسول زیره و لیمو باریج اسانس

کپسول زیره

توضیحاتی در مورد کپسول زیره

جامعه مدرن امروزی با یک همه گیری به نام اضافه وزن و چاقی مواجه است که تقریباً یک سوم جمعیت جهان را گرفتار نموده و همچنان رو به افزایش میباشد. معمولاً شاخص توده بدن (BMI)، یک شاخص ساده برای طبقه‌بندی اضافه وزن و چاقی در بزرگسالان است و با تقسیم عدد وزن بر حسب کیلوگرم بر مربع عدد قد بر حسب متر (kg/m۲) به دست می‌آید. بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی ،BMI ≥ ۲۵ اضافه وزن و BMI ≥ ۳۰ چاقی محسوب میشود. علت اساسی چاقی و اضافه وزن عدم تعادل بین کالری دریافتی و کالری مصرفی است. چاقی منجر به عواقب خطرناک مانند بیماریی های قلبی عروقی، دیابت، اختلالات عضلانی اسکلتی به ویژه اوستئوآرتریت و بعضی از سرطان‌ها مانند سرطان آندومتر رحم، پستان و روده بزرگ میشود. برای کاهش وزن و درمان چاقی روش‌های درمانی داروئی و غیردارویی فراوانی مطرح است که هیچکدام تأثیر قطعی ندارند. در مکاتب طب سنتی از جمله هند از زیره در ترکیبات کاهش‌دهنده وزن استفاده شده که به نظر میرسد به علت اثرات ترموژنیک آن باشد یعنی با افزایش سرعت سوخت و ساز در بدن موجب شکسته شدن مولکول‌های چربی(lipolysis) میشود. بر اساس نتایج تحقیقات اخیر اسانس زیره قادر است رادیکال‌های آزاد را خنثی نموده و از اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع جلوگیری نماید. همچنین در in vitro کومین آلدئید موجود در اسانس زیره آلدوز ردوکتاز و آلفا گلوکوزیداز را مهار میکند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول زیره صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

کپسول زیره و کاهش مصرف غذا

در یک مطالعه، اثرات زیره (۴۰۰ µg/kg-1/day-1) در کاهش مصرف غذا و وزن بدن رت‌ها با اثرات داروی ضد چاقی سیبوترامین (۳mg/kg-1/day-1) مقایسه گردید. بر اساس نتایج این بررسی ۲۵ روزه، در مقایسه با گروه کنترل؛ کاهش مصرف غذا، کاهش لپتین پلاسما، کاهش گلوکز، کاهش مقاومت به انسولین و کاهش چربی در هر دو گروه زیره و سیبوترامین مشاهده شد (P<0.005). محققین نتیجه گرفتند که زیره دارای اثرات ضدچاقی شبیه سیبوترامین است و به نظر نمیرسد اثرات آن از طریق مهار نورون‌های ARCNPY باشد. به منظور ارزیابی اثرات مصرف روزانه ترکیب کپسول نرم زیره و لیمو بر کاهش وزن و وضعیت متابولیک در افراد دارای اضافه وزن، طی یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو بی‌خبر کنترل شده بر روی ۷۴ فرد دارای اضافه وزن در محدوده سنی ۶۵-۱۵ سال، پس از دو هفته Run-in period ، افراد به طور تصادفی برای مصرف دوز ۷۵ میلی‌گرمی کپسول نرم زیره و لیمو (۲۴ نفر) یا دوز ۲۵ میلی‌گرمی کپسول نرم زیره و لیمو (۲۴ نفر) یا دارونما (۲۴ نفر) تقسیم شدند. از افراد مورد بررسی خواسته شد به مدت ۸ هفته کپسول نرم و دارونما را ۲ بار در روز، هنگام وعده غذایی ناهار و شام مصرف کنند (کپسول نرم لیمو نیم‌ساعت قبل از غذا و کسپول نرم زیره بعد از غذا). تغییرات وزنی و BMI در پایان مداخله در سه گروه ثبت شد. اندازه‌گیری‌های بیوشیمیایی شامل پروفایل‌های متابولیک، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام پلاسما (TAC) و گلوتاتیون تام (GSH) قبل و پس از مداخله انجام شد. بر اساس نتایج این بررسی، در پایان مطالعه در افراد دریافت کننده دوز ۷۵ میلی‌گرمی کپسول نرم زیره و لیمو، دوز ۲۵ میلی‌گرمی کپسول نرم زیره و لیمو و دارونما تغییرات وزنی (به ترتیب ۷/۱±۱/۲-، ۵/۱±۲/۱- و ۳/۱±۲/۰ کیلوگرم) و تغییرات BMI (به ترتیب ۶/۰±۸/۰-، ۵/۰±۵/۰- و ۵/۰±۱/۰ کیلوگرم بر متر مربع) دیده شد که تغییرات هر دوگروه درمانی نسبت به گروه دارونما معنی‌دار ولی نسبت به یکدیگر نزدیک به معنی‌دار مشاهده شد. بعلاوه، مصرف دوز ۷۵ میلی‌گرمی پرل لیمو و زیره لیمو منجر به یک کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا (۵/۲۵±۹/۲۰- در مقابل ۸/۱۶±۸/۷- و mg/dL 3/14±۶/۴+، ۰.۰۰۱>P)، افزایش معنی‌دار حساسیت به انسولین (۰۲/۰±۰۲/۰+ در مقابل ۰۲/۰±۰۱/۰+ و ۰۱/۰±۰۱/۰-، ۰.۰۰۸=P)، کاهش معنی‌دار سطوح تری گلیسرید (۲/۵۶±۱/۱۴- در مقابل ۸/۳۶±۹/۱۳+ و mg/dL 1/25±۶/۱۰+، ۰.۰۳=P)، کلسترول تام (۶/۲۸±۴/۱۸- در مقابل ۵/۲۸±۶/۸+ و mg/dL 8/24±۰/۱-، ۰.۰۰۴=P) و کلسترول LDL (7/20±۸/۱۱- در مقابل ۲/۲۳±۵/۶+ و mg/dL 4/20±۹/۲-، ۰.۰۱=P) در مقایسه با گروه‌های دوز ۲۵ میلی‌گرمی ترکیب پرل لیمو و زیره و پلاسبو شد. محققین نتیجه گرفتند در مجموع، مصرف دوز ۲۵ میلی گرم ترکیب پرل لیمو و زیره برای ۸ هفته در افراد با اضافه وزن اثرات مفیدی در کاهش وزن داشته است و مصرف دوز ۷۵ میلی‌گرم علاوه بر کاهش وزن در افراد دچار اضافه وزن در بهبود پروفایل‌های متابولیک در مقایسه با گروه شاهد نقش دارد

نحوه مصرف کپسول زیره

۲ بار در روز (هنگام وعده غذایی ناهار و شام)، هر بار یک کپسول نرم همراه با مقداری مایعات بعد از غذا میل شود.

شکل دارویی کپسول زیره

کپسول نرم ۷۵ میلی گرم در ظرف دارو همراه با بروشور در جعبه مقوایی

ترکیبات کپسول زیره

اسانس زیره (Cuminum cyminum)

منع مصرف کپسول زیره

دوران بارداری و شیردهی (مدارک کافی برای مصرف وجود ندارد)

عوارض کپسول زیره

با مصرف مناسب مقادیر توصیه شده درمانی هیچگونه عارضه‌ای مشاهده نشده است.

نکاتی در مورد مصرف کپسول زیره

فرآورده را از دید و دسترس اطفال دور نگه دارید. برای کاهش وزن، مصرف کپسول نرم زیره باریج با کپسول نرم لیموترش باریج توصیه می‌شود. به منظور افزایش آمادگی فیزیکی در کوتاه مدت و افزایش توده عضلانی و بهبود عملکرد عضلات در دراز‌ مدت میتوان مصرف کپسول نرم زیره را با رژیم پرپروتئین (بیش از ۲۵/۱ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن ایده آل بدن در روز) توام نمود. افزایش مصرف میوه‌جات، سبزیجات و غلات، فیبرهای غذایی آماده، کاهش مصرف قند و چربی و افزایش فعالیت فیزیکی (حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت متوسط منظم در اکثر روزهای هفته) نقش مهمی در کاهش وزن و تثبیت آن دارد. کپسول نرم زیره ضد نفخ و مسکن دردهای دستگاه گوارش است. بلافاصله پس از مصرف فرآورده، در آنرا محکم ببندید.

شرایط نگهداری کپسول زیره

فرآورده را دور از نور، در دمای ۳۰-۱۵ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.

اطلاعاتی در مورد کپسول زیره

مخصوص : کاهش وزن کارایی : ضد نفخ – کاهش اشتها – کاهش وزن نوع کارایی : حفظ وزن عصاره : زیره رده سنی : نوجوانان – بزرگسالان کشور تولید‎کننده : ایران

کاربرد کپسول زیره

به منظور افزایش آمادگی فیزیکی در کوتاه مدت و افزایش توده عضلانی و بهبود عملکرد عضلات در دراز مدت می‌ توان مصرف کپسول نرم زیره را با رژیم پر پروتئین (بیش از 1.25 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن ایده ‎آل بدن در روز) توام نمود. افزایش مصرف میوه‌جات، سبزیجات و غلات، فیبرهای غذایی آماده، کاهش مصرف قند و چربی و افزایش فعالیت فیزیکی (حداقل 30 دقیقه فعالیت متوسط منظم در اکثر روزهای هفته) نقش مهمی در کاهش وزن و تثبیت آن دارد. بلافاصله پس از مصرف فرآورده، در آنرا محکم ببندید و دور از نور، در دمای 30-15 درجه سانتیگراد نگهداری نمایید. افرادی که معده حساسی دارند می‎ توانند کپسول نرم زیره را بعد از خوردن غذا استفاده نمایند. استفاده از مقداری سرکه، مقداری عسل و یک گرم کتیرا همراه با کپسول نرم زیره مفید است.

کپسول زیره برای کاهش وزن

برای کاهش وزن، مصرف متناوب کپسول نرم لیمو ترش با کپسول نرم زیره توصیه می شود.

کپسول زیره در بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی مدارک کافی برای مصرف وجود ندارد. کپسول نرم زیره ضد نفخ و مسکن دردهای دستگاه گوارش است. فرآورده را از دید و دسترس اطفال دور نگه دارید.

فارماکولوژیک کپسول زیره

برای کاهش وزن و درمان چاقی روش‌های درمانی داروئی و غیردارویی فراوانی مطرح است که هیچکدام تأثیر قطعی ندارند. در مکاتب طب سنتی از جمله هند از زیره در ترکیبات کاهش‌دهنده وزن استفاده شده که به نظر می‌رسد به علت اثرات ترموژنیک آن باشد یعنی با افزایش سرعت سوخت و ساز در بدن موجب شکسته شدن مولکول‌های چربی(lipolysis) می‌شود. بر اساس نتایج تحقیقات اخیر اسانس زیره قادر است رادیکال‌های آزاد را خنثی نموده و از اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع جلوگیری نماید.(2)همچنین در in vitroکومین آلدئید موجود در اسانس زیره آلدوز ردوکتاز و آلفا گلوکوزیداز را مهار می‌کند.(3) در یک مطالعه، اثرات زیره (400 µg/kg-1/day-1) در کاهش مصرف غذا و وزن بدن رت‌ها با اثرات داروی ضدچاقی سیبوترامین (3mg/kg-1/day-1) مقایسه گردید. بر اساس نتایج این بررسی 25 روزه، در مقایسه با گروه کنترل؛ کاهش مصرف غذا، کاهش لپتین پلاسما، کاهش گلوکز، کاهش مقاومت به انسولین و کاهش چربی در هر دو گروه زیره و سیبوترامین مشاهده شد(P<0.005). محققین نتیجه گرفتند که زیره دارای اثرات ضدچاقی شبیه سیبوترامین است و به نظر نمی‌رسد اثرات آن از طریق مهار نورون‌های ARCNPYباشد.(4) به منظور ارزیابی اثرات مصرف روزانه ترکیب کپسول نرم زیره و لیمو بر کاهش وزن و وضعیت متابولیک در افراد دارای اضافه وزن، طی یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوبی‌خبر کنترل شده بر روی 74 فرد دارای اضافه وزن در محدوده سنی 65-15 سال، پس از دو هفته Run-in period، افراد به طور تصادفی برای مصرف دوز 75 میلی‌گرمی کپسول نرم زیره و لیمو (24 نفر) یا دوز 25 میلی‌گرمی کپسول نرم زیره و لیمو (24 نفر) یا دارونما (24 نفر) تقسیم شدند. از افراد مورد بررسی خواسته شد به مدت 8 هفته کپسول نرم و دارونما را 2 بار در روز، هنگام وعده غذایی ناهار و شام مصرف کنند (کپسول نرم لیمو نیم‌ساعت قبل از غذا و کسپول نرم زیره بعد از غذا). تغییرات وزنی و BMI در پایان مداخله در سه گروه ثبت شد. اندازه‌گیری‌های بیوشیمیایی شامل پروفایل‌های متابولیک، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام پلاسما (TAC) و گلوتاتیون تام (GSH) قبل و پس از مداخله انجام شد. بر اساس نتایج این بررسی، در پایان مطالعه در افراد دریافت کننده دوز 75 میلی‌گرمی کپسول نرم زیره و لیمو، دوز 25 میلی‌گرمی کپسول نرم زیره و لیمو و دارونما تغییرات وزنی (به ترتیب 7/1±1/2-، 5/1±2/1- و 3/1±2/0 کیلوگرم) و تغییرات BMI (به ترتیب 6/0±8/0-، 5/0±5/0- و 5/0±1/0 کیلوگرم بر مترمربع) دیده شد که تغییرات هر دو گروه درمانی نسبت به گروه دارونما معنی‌دار ولی نسبت به یکدیگر نزدیک به معنی‌دار مشاهده شد. به علاوه، مصرف دوز 75 میلی‌گرمی پرل لیمو و زیره لیمو منجر به یک کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا (5/25±9/20- در مقابل 8/16±8/7- و mg/dL 3/14±6/4+، 0.001</span>>P)، افزایش معنی‌دار حساسیت به انسولین (02/0±02/0+ در مقابل 02/0±01/0+ و 01/0±01/0-، 0.008=P)، کاهش معنی‌دار سطوح تری گلیسرید (2/56±1/14- در مقابل 8/36±9/13+ و mg/dL 1/25±6/10+، 0.03=P)، کلسترول تام (6/28±4/18- در مقابل 5/28±6/8+ و mg/dL 8/24±0/1-، 0.004=P) و کلسترول LDL (7/20±8/11- در مقابل 2/23±5/6+ و mg/dL 4/20±9/2-، 0.01=P) در مقایسه با گروه‌های دوز 25 میلی‌گرمی ترکیب پرل لیمو و زیره و پلاسبو شد. محققین نتیجه گرفتند در مجموع، مصرف دوز 25 میلی‌گرم ترکیب پرل لیمو و زیره برای 8 هفته در افراد با اضافه وزن اثرات مفیدی در کاهش وزن داشته است و مصرف دوز 75 میلی‌گرم علاوه بر کاهش وزن در افراد دچار اضافه وزن در بهبود پروفایل‌های متابولیک در مقایسه با گروه شاهد نقش دارد. (5)

همه چیز درباره زیره

زیره گیاهی است دوساله که ارتفاع آن به 30 تا 80 سانتیمتر می رسد، ریشه اش راست و دوکی شکل و گوشت دار و ساقه اش بی کرک و شفاف است و برگ هایش به رنگ سبز و در قسمت فوقانی ساقه دارای دمبرگ کوتاهی است که انتهای آن به صورت غلافی ساقه را فرامی گیرد، گل آذین آن چتر مرکب و گل هایش کوچک و سفید رنگ است و میوه اش بیضی شکل به رنگ قهوه ای تیره یا مایل به زردو شفاف است .زیره زیره سوغاتی کرمان است و در کتب قدیم به آن «کمون» گفته می شد. زادگاه اولیه آن کرمان است که نوع سیاه آن در آنجا پرورش پیدا کرده است. بیشتر در سواحل رودخانه ها می روید و زراعت آن به آب زیادی احتیاج ندارد. دارای رنگ های مختلفی از جمله سیاه، سفید، سبز، صورتی، زرد، قهوه ای و خاکستری است. بذر آن به دو شکل بیضی و دراز است. به طور کلی انواع زیره دارای یک اسانس روغنی فرار است که ترکیبی از چند ماده دارویی و موثر مثل تانن، رزین. صمع، نوعی الکل و کمی ترکیبات نیتروژن است.

مصرف زیره در اروپا

اروپاییان از آن به عنوان ادویه غذا استفاده می کنند. اگر به پنیر اضافه شود باعث افزایش قدرت نگهداری پنیر و خوشبو شدن پنیر می شود. یک نوع از زیره نیز به آن اضافه می شود که می تواند خاصیت لاغری داشته باشد. زیره با برخی از مواد غذایی ترکیب می شود و خواص جادویی از خود به جای می گذارد.زیره سیاه از گیاهان قدیمی است که از سالیان دور در ملل مختلف مصرف دارویی داشته است . دیوسکوردیس ، حکیم و گیاه شناس یونانی در قرن اول میلادی ، زیره سیاه را به عنوان داروی تقویت کننده برای دختران جوان ضعیف و رنگ پریده تجویز می کرده است. در نشریات طب سنتی درباره خواص و کاربرد زیره سیاه در کشورهای خاور دور چنین آمده است:تخم زیره سیاه ضد نفخ است. در شبه جزیره مالایا زیره سیاه یکی از 9 گیاهی است که آن را با گیاهان دیگر مخلوط می کنند و در یک جوشانده، در فواصل زمانی و به تدریج به زنان تازه زایمان کرده می دهند.در اندونزی در شهر مالی ، برگ های گیاه را با سیر مخلوط و کاملا له نموده و بر روی پوست ملتهب و مبتلا به اگزما استفاده می کنند. در هندوستان ، تخم زیره سیاه را به عنوان ضد نفخ و تقویت کننده معده مصرف می کنند و برای افزایش ترشح شیر، استفاده از آن را به مادران توصیه می کنند.

بیشتر بخوانید : کپسول زغال ♥ کپسول زینتوما ♥ کپسول ژل رویال ♥ کپسول زینک سولفاتکپسول زاکسیم

نوشیدنی های سرد

نوشیدنی های سرد

نوشیدنی های سرد کافی شاپ ,نوشیدنی های سرد کافی شاپ ها,نوشیدنی های خنک کافی شاپ,لیست نوشیدنی های سرد کافی شاپ,منوی نوشیدنی های سرد کافی شاپ

نوشیدنی های سرد کافی شاپ , نوشیدنی های سرد کافی شاپ ها , نوشیدنی های خنک کافی شاپ , لیست نوشیدنی های سرد کافی شاپ

توضیحاتی در مورد نوشیدنی های سرد

هایی وجود دارد که می توان با کمک آنها میزان دریافت روزانه آب را به مقدار قابل توجهی افزایش داد. یکی از این راه ها درست کردن انواع نوشیدنی سرد و گرم تهیه شده با آب معمولی یا آب گازدار است که با انواع میوه ها و سبزیجات و داروهای گیاهی خوشمزه ترکیب شده و معجونی کاملا سالم را شکل می دهند. با کمک چنین نوشیدنی هایی میزان نیاز روزانه بدن به آب تا حد زیادی تامین می شود. همه می دانیم که انسان در طول روز باید مقدار زیادی آب بنوشد. در حقیقت برخی افراد، برای مثال آنهایی که مشکل سنگ کلیه دارند یا افراد دیابتی حتی باید مقدار بسیار بیشتری نسبت به سایر افراد در طول روز آب بنوشند. اما خوب مسلما نوشیدن لیوان های آب خالی پشت سرهم، پس از مدتی خسته کننده شده و دیگر رغبتی برای نوشیدن آب در ما نمی ماند. در این مطلب قصد دارم به معرفی و طرز تهیه انواع نوشیدنی سرد بپردازم که آب را بعنوان ماده اصلی در خود داشته و به راحتی کمک می کنند تا نیاز روزانه آب بدن را به خوشمزه ترین و سالم ترین شکل ممکن تامین کنیم.در این مطلب از سایت جسارت در مورد نوشیدنی های سرد صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

نوشیدنی موهیتو

یک نوشیدنی خوش طعم مکزیکی است که در چند سال اخیر در منوهای بیشتر رستوران های ایرانی هم می توان آن را پیدا کرد و سفارش داد. روش تهیه این نوشیدنی بسیار آسان است و می توانید خودتان در خانه تهیه و نوش جان کنید. ترکیب اصلیش: 2 عدد لیمو ( یکی ورقه ورقه می شه اون یکی از آبش استفاده می کنیم) 14 برگ نعنا 2ق چ خاکه قند 1لیوان سودا یا آب گاز دار 1. دو عدد لیموترش بزرگ را چهارقاچ کنید. آنها را با پوست داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید، دو پیمانه آب و 2/3 پیمانه شکر اضافه کنید. در غذاساز را بگذارید و 30 ثانیه با سرعت بالا هم بزنید تا لیموها خرد شوند. قرار نیست پوره شوند، فقط باید خرد شوند تا طعمشان خارج شود. 2. مخلوط آماده شده را از صافی عبور دهید و داخل پارچ آب بریزید. دو پیمانه آب دیگر به آنها اضافه کنید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شوند. 3. برای سرو موهیتو، لبه های لیموهای ترش را به لبه لیوان هایی که می خواهید سرو کنید بمالید. سپس آنها را داخل شکر فشار دهید تا دانه ها شکر به لبه لیوان ها بچسبد. 4. در هاون کوچک فلزی، نصف پیمانه برگ های تازه نعنا را بریزید و بکوبید تا عطر و عصاره آنها خارج شود. مراقب باشید آنها را له نکنید. اگر هاون ندارید، داخل کاسه هم با کمک قاشق چوبی می توانید این کار را انجام دهید. در هر لیوان مقداری برگ نعنا بریزید. روی آنها قالب های مکعبی یخ رابریزید و در آخر، مخلوط سرد شده را اضافه کنید. در صورت تمایل، می توانید با قاچ های لیمو آنها را تزئین کنید.

یخ در بهشت انرژی زا

زمان‌هایی که خسته‌اید، نیاز به انرژی دارید، اما نمی‌خواهید اسپرسوی داغ سر بکشید، این یخ در بهشت انرژی زا را امتحان کنید. مواد مورد نیاز: سه چهارم پیمانه شکر، یک سوم پیمانه اسپرسوی فوری، یک چهارم پیمانه آب لیمو، 2 قاشق غذاخوری پوست لیموترش رنده شده. شکر و 6 پیمانه آب را درون یک ظرف کوچک روی گاز حرارت دهید. بگذارید آب بجوشد و شکر حل شود. ظرف را از روی حرارت بردارید، اسپرسو را اضافه کرده و مخلوط کنید و بگذارید 10 دقیق بماند. مایع را درون یک ظرف کم عمق صاف کنید. آب و پوست لیمو را اضافه کنید. ظرف را برای 2 ساعت درون فریزر قرار دهید. هر 30 دقیقه، با استفاده از یک چنگال یخ‌ها را خرد کنید تا زمانی که خودش را بگیرد، البته نباید خیلی هم محکم شود. برای سرو کردن، یخ در بهشت را با قاشق درون کاسه بریزید. روی آن خامه بریزید و اگر دوست دارید، بازهم با پوست لیموترش رنده شده تزئین کنید.

نوشیدنی شکلات سفید

نوشیدنی شکلات سفید بستنی وانیلی 200 گرم شکلات تخته‌ای سفید یک پیمانه شیر 100 گرم بستنی وانیلی یک قاشق سوپخوری پودر پسته یک قاشق سوپخوری پودر فندق 1. شیر را در ظرف شیر جوشی ریخته و بگذارید روی حرارت تا جوش بیاید. 2. بعد حرارت را کم کرده و شکلات سفید را اضافه کنید و دایم هم بزنید تا شکلات در شیر حل شود. 3. حالا نوشیدنی داغ را از روی حرارت برداشته و در یک فنجان بریزید طوری که سر آن کمی خالی باشد. بعد از کمی خنک شدن یک اسکوپ بستنی وانیلی به نوشیدنی اضافه کرده و با پودر پسته و پودر فندق تزیین و بلافاصله سرو کنید. شکلات سفید را می‌توانید از فروشگاه‌های لوازم قنادی و شیرینی‌پزی تهیه کنید.

نوشیدنی لیموناد

یک نوع دیگر از لیموناد که با اضافه شدن میوه‌های استوایی طعم تفریحگاه‌های هاوایی را می‌دهد! (نخوردیم نون گندم، اما دیدیم دست مردم!!) مواد مورد نیاز: یک و نیم پیمانه آب لیموی تازه، نصف پیمانه شکر، 6 پیمانه آب، یک آبمیوه‌ی کوچک با طعم آناناس، دو آبمیوه‌ی کوچک با طعم زردآلو، ورقه‌های لیمو برای تزئین، یخ آبلیمو، شکر و آب را درون یک پارچ بزرگ مخلوط کنید تا شکر حل شود. سپس آبمیوه‌ها را اضافه کنید. با یخ سرو کرده و با حلقه‌های لیمو تزئین کنید.اینم که همون شربت آبلیموی خودمونه که اکثرا بلدیم چطور درست کنیم. مواد مورد نیاز: یک و نیم پیمانه آب لیموی تازه، نصف پیمانه شکر، 6 پیمانه آب، ورقه‌های لیمو برای تزئین، یخ همه‌ی مواد را درون یک پارچ بزرگ مخلوط کنید تا شکر حل شود. محصول نهایی را با یخ سرو کنید و برای تزئین از حلقه‌های لیمو استفاده کنید.

اسموتی لیمو پرتقال

۱ فنجان شیر خامه گرفته، یا شیر سویا ۱۷۰ گرم ماست لیمویی ۱ پرتقال متوسط پوست کنده و قطعه قطعه شده یک مشت یخ ۱ قاشق غذاخوری روغن کتان طرز تهیه: شیر، ماست، پرتقال و یخ را در مخلوط کن بریزید و حدود یک دقیقه با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را در لیوان بریزید و روغن کتان را به آن اضافه کنید و به هم بزنید.

اسموتی هلو و توت فرنگی

اسموتی دو رنگ هلو و توت فرنگی چنان رنگ و آب جذابی دارد که ممکن نیست کسی بتواند از آن صرف نظر کند. برای تهیه اسموتی دو رنگ بهتر است از میوه‌های کاملاً رسیده استفاده کنید چون طعم بهتری به اسموتی شما می‌دهند و در ضمن به این ترتیب می‌توانید به جذاب‌ترین شکل از میوه‌هایی که نزدیک به خراب شدن هستند استفاده کنید. اگر میوه‌ها به اندازه کافی شیرین باشند نیازی به استفاده از شکر، شربت یا عسل هم نخواهد بود. علاوه بر هلو و توت فرنگی که لایه‌های اسموتی دو رنگ را تشکیل می‌دهند مقداری موز یخ زده هم به هر کدام از اسموتی‌ها اضافه می‌شود که باعث طعم و بافت بهتر خواهد شد. موز یخ زده در تهیه انواع اسموتی‌ها کاربرد دارد. شما می‌توانید هر وقت موزی داشتید که خیلی رسیده بود و در حال سیاه شدن بود آن را خرد کنید و روی بشقاب یا سینی بچینید و در فریزر بگذارید. بعد از نیم ساعت که موزها یخ زدند آنها را داخل کیسه بریزید و مجدداً در فریزر جاسازی کنید. موزهای یخ زده را می‌توانید تا ۶ ماه به همین ترتیب نگهداری کنید و از آنها در تهیه اسموتی دو رنگ یا هر اسموتی دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

نوشیدنی سرد چای مکه

این چای که به چای مکه یا هیبیسکوس هم شهرت دارد، به خودی خود با طعم ترشی که دارد باعث در رفتن خستگی، آنهم در فصول گرما است. این چای را می‌توانید به صورت خشک از عطاری و یا چای کیسه‌ای خریداری کنید. مواد مورد نیاز: 3 پیمانه چای قرمز، 3 پیمانه نوشیدنی گازدار زنجبیل (می‌توانید از دلستر زنجبیلی هم استفاده کنید)، برش آناناس چای قرمز را با نوشیدنی زنجبیلی مخلوط کنید. ترکیب را در لیوان بلند و با یخ سرو کنید. در هر لیوان یک برش آناناس قرار دهید.

ماکیاتوی سرد

ماکیاتوی سرد یکی از قهوه‌هایی است که در منوی کافی‌شاپ‌ها با آن برخورد می‌کنید. این نوشیدنی کافئین‌دار سرد یکی از بهترین گزینه‌ها برای طرفداران قهوه در فصل تابستان است. ماکیاتو در‌واقع اسپرسو با مقدار کمی شیر است. لایه زیری ماکیاتوی سرد هم شیری است که با اندکی شربت شیرین شده است. بعد از آن قطعات یخ و اسپرسو هستند. در آخر هم سس کارامل خوشمزه. ماکیاتوی سرد را می‌توانید برای مهمان‌های تابستانی‌تان تهیه کنید یا در یک بعد از ظهر گرم پس از یک روز کاری خسته‌کننده آن را برای خود تهیه کنید و به این ترتیب خستگی را از تن به در کنید. تهیه ماکیاتوی سرد هم خیلی سریع است و در مجموع با زمان لازم برای دم کردن اسپرسو ۱۰ دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد. طرز تهیه: اسپرسو را از قبل دم کنید و کنار بگذارید. شربت بار (شربت ساده) را با وانیل داخل لیوان بریزید و هم بزنید. بسته به سلیقه می‌توانید مقدار بیشتر یا کمتری شربت استفاده کنید.

نوشیدنی آیس تی

نوشیدن آیس تی یکی از بهترین راههای لذت بردن از چای در فصول گرما است. خصوصا برای ما ایرانی‌ها که چای بخشی از فرهنگ‌مان است. مواد مورد نیاز: 8 پیمانه آب جوش، 6 عدد چای کیسه‌ای، 2 قاشق چایخوری زنجبیل خرد شده‌ی تازه، یک سوم پیمانه عسل آب جوش و چای‌های کیسه‌ای را درون یک پارچ مقاوم در برابر حرارت بریزید و 10 دقیق صبر کنید تا چای رنگ بدهد (بسته به سلیقه‌تان و رنگ چای‌ای که دوست دارید، می‌توانید تعداد چای‌های کیسه‌ای را کم و زیاد کنید). چای‌های کیسه‌ای را از پارچ خارج کنید و بگذارید به دمای اتاق برسد. عسل و زنجبیل خرد شده را اضافه کنید و درون یخچال قرار دهید. با یخ سرو کنید.

فالوده‌ خنک

فالوده‌های خنک در فصل تابستان بهترین نوشیدنی‌ها هستند و در روزهای گرم حسابی می‌چسبند. فالوده طالبی خیلی راحت از میکس کردن طالبی با یخ تهیه می‌شود البته برای طعم و عطر بیشتر در اینجا از عرقیجات طبیعی و عسل استفاده شده است که لذت نوشیدن طالبی را دو چندان می‌کنند. همچنین با اضافه کردن چند اسکوپ طالبی به فالوده نوشیدنی شما هم شیک‌تر می شود و هم خوشمزه‌تر. نحوه سرو و تزیین فالوده بستگی به سلیقه شما دارد. می‌توانید چند پر گل سرخ روی فالوده بریزید یا اسکوپ‌های طالبی را از سیخ چوبی رد کنید و برای زیبایی بیشتر داخل یا روی فالوده طالبی قرار دهید. طرز تهیه: اول از همه طالبی را از وسط نصف کنید و هسته‌هایش را جدا کنید و دور بریزید. سپس با استفاده از اسکوپ‌ساز، شروع کنید به خارج کردن توپ‌های طالبی. این توپ‌ها قرار است برای تزیین اسموتی طالبی استفاده شوند. پس تعداد آن بستگی به سلیقه شما دارد.طالبی باقی مانده را پوست بکنید و خرد کنید. اگر قصد دارید از پوست طالبی به عنوان ظرف سرو استفاده کنید کف آن را با چاقو برش بزنید تا صاف شود و مانند کاسه روی سطح بایستد. و برای خارج کردن طالبی از پوست آن از یک قاشق استفاده کنید. پوست را بیش از حد نازک نکنید.حال طالبی‌های خرد شده را همراه با قطعات یخ، گلاب، عرق نسترن و عسل داخل مخلوط کن بریزید و بزنید تا یخ کاملاً خرد و مخلوط یکنواخت شود. مقدار عسل را می‌توانید با توجه به میزان شیرین بودن طالبی کمتر یا بیشتر کنید.وقتی فالوده آماده شد آن را داخل لیوان بریزید و با اسکوپ‌های طالبی تزیین کنید (مثلاً می‌توانید آنها را از یک سیخ چوبی رد کنید و روی لیوان قرار دهید). همچنین می‌توانید فالوده طالبی را داخل کاسه یا همان پوست طالبی بریزید و با قاشق سرو کنید. برای تزیین هم می‌توانید از اسکوپ‌های طالبی و گل سرخ استفاده کند.

نوشیدنی آیس تی هندوانه‌

هندوانه که در این فصل دیگر جای خود دارد و نیازی نیست که از خنکی و حس خوبش چیزی برای‌تان بگویم. مواد مورد نیاز: 8 پیمانه آب جوش، 6 عدد چای کیسه‌ای، یک هشتم یک هندوانه‌ی متوسط، یک دسته‌ی کوچک ریحان تازه، شکر (در صورت تمایل) آب جوش و چای‌های کیسه‌ای را درون یک پارچ مقاوم در برابر حرارت بریزید و 10 دقیق صبر کنید تا چای رنگ بدهد (بسته به سلیقه‌تان و رنگ چای‌ای که دوست دارید، می‌توانید تعداد چای‌های کیسه‌ای را کم و زیاد کنید). چای‌های کیسه‌ای را از پارچ خارج کنید و بگذارید به دمای اتاق برسد. ترکیب را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود. پیش از سرو کردن، هندوانه‌ی خرد شده و ریحان را اضافه کنید و با یخ سرو کنید.

نوشیدنی هورچاتا

این نوشیدنی با آب برنج و عصاره وانیل تهیه می‌شود و برای مزه‌دار شدن آن می‌توانید از عطر چوب دارچین استفاده کنید. طرز تهیه: در مخلوط‌ کن برنج و آب گرم را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را به مدت 1 تا 2 دقیقه هم بزنید تا کاملا خرد و ریز شوند( اما نباید پودر شوند.) این مخلوط را به مدت 6 تا 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا برنج‌ها کاملا خیس بخورند. سپس در یک ظرف، مخلوط برنج را آبکش کنید و سپس از درون صافی عبور دهید تا هیچ برنجی در نوشیدنی یا آب برنج باقی نماند. آب برنج را درون مخلوط‌کن بریزید و شیر را به آن اضافه کنید. سپس عصاره وانیل، بادام و پودر دارچین را بیفزایید. در آخر نیز شکر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.هورچاتا را به همراه یخ و چوب دارچین سرو نمایید. نکته: می توانید در تهیه این نوشیدنی به جای عصاره بادام از پودر بادام استفاده کنید. برای اینکار کافیست حدود 5 تا 10 عدد بادام را آسیاب کنید.

شربت آب انار

طرز تهیه : انار را دانه کنید و دانه ها را داخل میکسر بریزید. 1 لیوان اب اضافه کنید و بزنید تا یکدست شود. سپس مخلوط را از یک صافی عبور دهید تا عصاره انار بدست بیاید.عصاره انار را با 1 لیوان باقی مانده آب سرد مخلوط کنید و 2 قاشق چایخوری شکر به آن اضافه نمایید. شربت انار را داخل لیوان بریزید و روی آن مقداری دانه انار ، نمک و پودر گلپر بپاشید و سرو کنید. نکته ها : میتوانید بسته به ترشی انار مقدار شکر را افزایش دهید. گلپر و نمک علاوه بر طعم خوبی که به آب انار میدهند سردی و نفخ انار را میگیرند.

بیشتر بخوانید : نوشیدنی های ورزشی ♥ نوشیدنی های خنک ♥ نوشیدنی های کافی شاپ ♥ نوشیدنی های خواب آورنوشیدنی های گرم